ÇİZİM TESTLERİ
Çocuğun uygulama sırasında belirli yönergelerle çizdiği resim üzerinden, onun ruhsal dünyasına inebilen, analiz yapabilen, çocuk hakkında ayrıntılı bilgi verebilen terapi sürecine yardımcı olan testlerdir.(Bir insan çiz , Aile çiz , Ağaç çiz vb.)
WISC-IV ZEKA TESTİ
Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği-IV (WISC-IV), 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay arasındaki çocukların zihinsel becerilerini ölçmeye yarayan zekâ testidir. Test, zekâ düzeyinin yanı sıra çocuğun güçlü ve zayıf zihinsel becerileri hakkında bilgi vermektedir. WISC-IV, 4 zihinsel beceri kümesine dağılmış olan 10 temel ve 5 yedek olmak üzere toplam 15 alt testten oluşmaktadır. Tahmini uygulama süresi çocuğun çalışma hızına bağlı olarak 90 ila 120 dakika arasında değişmektedir. Çocuğun yeterli veya geride olduğu tüm zihinsel yeteneklerin keşfedilmesiyle birlikte güçlü becerileri daha ileriye taşıyabilmek veya zayıf becerileri desteklemek mümkün olmaktadır.
MOXO DİKKAT PERFORMANS TESTİ
Moxo Dikkat Testi, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performansını ölçen, uzmanlar tarafından uygulanan online bir testtir.
DENVER II GELİŞİMSEL TARAMA TESTİ
Denver Gelişimsel Tarama Testi (DGTT) dünyada yaygın olarak kullanılan ve birçok ülkede uyarlaması yapılmış bir gelişimsel tarama testidir. Uygulaması yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Sağlıklı görünümdeki 0-6 yaş arası çocuklarda olası gelişimsel sorunları saptamak amacı ile kullanılır. Kişisel-sosyal gelişim, ince motor beceriler, dil gelişimi ve kaba motor beceriler hakkında bilgi verir.
MARMARA İLKÖĞRETİME HAZIR OLUŞ ÖLÇEĞİ
Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği Doç.Dr.Özgül Polat tarafından geliştirilmiştir. 60-78 ay aralığındaki çocukların ilkokul hazır olup olmadıklarını değerlendirmek amacıyla kullanılmaktadır. Uygulama formu ve gelişim formu olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. “Uygulama Formu” Uzman Klinik Psikolog Merve Şeyda Özcan tarafından, her öğrenciye birebir uygulanmaktadır. Uygulaması yaklaşık 35 dakika süren ölçek Matematik Becerileri, Fen Becerileri, Ses Çalışmaları ve Labirentler alt ölçeklerinden oluşmaktadır. “Gelişim Formu” ise değerlendirme amacıyla ebeveynlere ve öğretmenlere yönlendirilmektedir.